Olivový olej přímo z Toleda, seznamte se s Casas de Hualdo
Zkusit ho jednou v kuchyni, to znamená zamilovat se už na první pohled. Jasně, olej právě z oliv má každý rád a když ještě přičteme k dobru všechny jeho zdravotní benefity, získáme balzám na tělo i na duši, u kterého není divu, že byl uctíván už v antických dobách. Máte jej také rádi? Žádný div, jeho využití v kuchyni se dá přece nazvat univerzálním! Hodí s k masu, zelenině, ale i různým vybraným lahůdkám. Byla by přeci škoda nedat mu šanci, zvláště pokud je doslova na dosah ruky. Vyzkoušejte olivový olej ze Španělska, jehož název zní skutečně zvukomalebně – Casas de Hualdo!
Ideální společník pro delikatesy španělské kuchyně
Máte chuť na něco dobrého? Hispánie umí vykouzlit zajímavé dobroty, po kterých se až sbíhají sliny. Jejich nedílnou součástí je samozřejmě olivový olej, bez nějž si nedovedeme ani středomořskou kuchyni představit, že? Jednou ze zajímavých novinek v tomto sortimentu na tuzemském trhu je olej značky Casas de Hualdo, který se rodí v prostředí centrálního Španělska, kraji, kterému se kdysi říkávalo běžně Kastilie. Disponuje velmi nízkou aciditou, díky níž, jak vědí znalci v oboru, vynikne chuť doslova na jedničku s hvězdičkou. Děti pak jistě potěší varianta určená speciálně pro jejich mlsné jazýčky. Prémiová kvalita a ovocné aroma, které se bude linout po celé kuchyni, kdo by tomu odolal?
Picual je společníkem všech, kteří si rádi dají tučné mořské ryby. V aroma poznáte trošku máty, ale také zelené listy rajčat a díky intenzivní chuti si tuto variantu jistě brzy oblíbíte. Kombinujte tento olivový olej třeba s lilky nebo rizotem, vždyť i to jsou klasická jídla pro španělskou gastronomii, vyhlášenou snad po celém světě. Centrální Španělsko je díky svému horkému klima pro olivové háje dobrou volbou a sklizeň ze zdejších oliv zdatně konkuruje Krétě nebo Andalusii. Vždyť když je nějaký výrobek dobře hodnocený v katalogu Flos Olei, nemůžete s ním sáhnout vedle!