Nechte se svést sladkými dezerty s krémovým likérem

Také se vaše srazy s kamarádkami neobejdou bez něčeho dobrého k mlsání? Pozvěte tentokrát své nejmilejší k sobě domů a připravte jim sladkou hostinu. Kdo by si nepochutnal na dezertu s čokoládou, kakaem či karamelem? Inspirujte se smyslnými recepty se smetanovým likérem Baileys Original, který pokrmům dodá jedinečnou chuť.  

 

Za osobitou chutí likéru Baileys stojí tradiční receptura s kvalitními surovinami, jako pravá irská whiskey, čerstvá smetana a kakaové boby. Pro svou jemnou sladkou chuť je likér skvělý k popíjení na ledu, ale často se kombinuje i s kávou, přidává do míchaných koktejlů, nebo je vhodný pro tónování chutí v různých pokrmech. A protože podzimní sychravé dny jsou nenávratně tady, připravili jsme pro vás sladké recepty, z nichž si určitě vyberete svého favorita, který vám je zpříjemní.

 

Puding pro speciální příležitost

 

Ingredience:

50 g švestek

300 g sušeného ovoce

150 g koktejlových třešní

Šťáva z 1 citronu

Šťáva z 1 pomeranče

100 g hnědého cukru

2 lžičky skořice

150 ml likéru Baileys Original

2 vejce

50 g lískových ořechů

50 g mandlí

1 jablko

100 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

Půl lžičky soli

175 g strouhanky

125 g ztuhlého másla

 

Na sirup:

 

2 polévkové lžíce medu

2 polévkové lžíce likéru Baileys Original

1 polévková lžíce másla

 

Postup:

 

  1. Pokrájejte švestky, sušené ovoce, koktejlové třešně a smíchejte s citronovou a pomerančovou šťávou, cukrem, skořicí a přilijte likér Baileys. Směs zakryjte a nechte přes noc marinovat.
  2. Pudinkovou mísu vymažte máslem. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte vejce, nasekané ořechy, nastrouhané jablko a strouhanku. Do směsi přistrouhejte ztuhlé máslo a rozmixujte. Přikryjte pečícím papírem a zabezpečte gumovou páskou.
  3. Nádobu s pudinkem položte na plech a ten vylijte vodou. Dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 5 hodin, poté ho uchovejte v lednici (vydrží po dobu 6 týdnů).
  4. V den servírování nechte puding povolit v nádobě s teplou vodou, poté opatrně překlopte na dortový talíř.
  5. Rozehřejte med, likér Baileys a máslo v malé pánvi. Vzniklým sirupem přelijte puding a libovolně dozdobte.

 

Brownies pro zlepšení nálady

Ingredience:

150 g másla

1 hrnek cukru krupice

¾ hrnku kakaa

1 lžičku vanilkového aroma

2/3 hrnku hladké mouky

½ hrnku likéru Baileys Original

3 vejce

 

Postup:

 

  1. V hrnci nechte pomalu rozehřát máslo. Přidejte cukr, kakao, pár kapek vanilkového aroma a důkladně vymíchejte do hladka.
  2. Přidejte mouku, likér Baileys a tři vejce. Stáhněte plamen a opět vymíchejte.
  3. Vyložte plech pečícím papírem a směs na něj přelijte.
  4. Pečte zhruba 30 minut na 160 °C.
  5. Po vychladnutí nakrájejte těsto na obdélníky a servírujte stylově s kopečkem vanilkové zmrzliny.

 

Krémový cheesecake do skla

Ingredience:

 

220 g ricotty

½ hrnku třtinového cukru

¼ hrnku kakaa

6 lžic likéru Baileys Original

1 hrnek smetany ke šlehání

3 lžíce cukru moučka

1 a ½ lžíce kakaa

15 ks sušenek

 

Postup:

 

  1. V míse smíchejte ricottu, třtinový cukr, ¼ hrnku kakaa, 4 lžíce likéru Baileys, promixujte a dejte chladit.
  2. V jiné míse vyšlehejte smetanu. Přidejte 2 lžíce likéru Baileys, cukr moučka, 1 a ½ lžíce kakaa, promixujte a také dejte chladit.
  3. Oblíbené sušenky rozdrťte v mixéru.
  4. Do sklenice začněte vrstvit sušenky, poté krém z ricotty, následně krém ze šlehačky a opět sušenky. Postup opakujte, dokud nebude sklenice naplněná.
  5. Ozdobte šlehačkou a zbylými sušenkami.

 

Karamelové vejce s mangem

 

Ingredience:

200 g karamelové čokolády

350 ml smetany ke šlehání

1,2 dcl Baileys Original

200 g bílé čokolády

jeden lusk vanilky

100 g manga

citronová kůra z půlky citrónu

 

Postup:

 

  1. Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.
  2. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.

 

  1. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.
  2. Jakmile čokoláda ztuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.

 

 

O společnosti Stock Plzeň – Božkov:

Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty. www.stock.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *