magazín

Novinka na trhu ušlechtilých rumových starců – RON PRESTIGIO 21

Novinka na trhu ušlechtilých rumových starců – RON PRESTIGIO 21

Delikatesní 21letý rum z Dominikánské republiky je vrcholem ušlechtilosti a tradice. Pokud patříte mezi milovníky stařených rumů, neměl by RON PRESTIGIO 21 ve vaší sbírce chybět. Jeho jemné tóny vanilky a příjemně nasládlá svěží chuť s nádechem sladkého koření zanechává v ústech nezaměnitelný zážitek a předčí tak očekávání i těch nejnáročnějších labužníků. RON PRESTIGIO 21 s jantarově-třešňovými odlesky je stáčený do ručně šaržovaných lahví s unikátním designem.

Na trhu se objevuje v omezeném počtu 2 500 ks a dostupný je aktuálně na trhu pouze v síti MAKRO.

18645716_1092840674192709_234418941353525248_n

Staří rumu: 21 let

Označení: X.O. – extra old

Země původu: Dominikánská republika

Objem: 0,7 l

Obsah alkoholu: 40%

Počet lahví: 2 500 ks

h

 

21letý RON PRESTIGIO, jedinečný dominikánský rum, je vyjádřením čistoty a tradice pomalého zrání v dubových sudech.
Název Prestigio [prestychyo], v překladu prestižní nebo s dobrou pověstí, jasně definuje charakter rumu.

 

Označením X.O. se rum řadí mezi stařené špičkové rumy a hodí se zejména pro nevšední události, ale i chvíle s přáteli, kteří rozumí kvalitě a ocení prestiž. Jistě Vás osloví jantarový odstín rumu s třešňovými odlesky. Svými jemnými tóny vanilky a příjemně nasládlou svěží chutí s nádechem sladkého koření, dosahuje rum nevšedního buketu. Dozvuk v ústech zanechává po ochutnání nezaměnitelný zážitek. Své unikátní vlastnosti nabýval zráním po dobu 21 let v amerických dubových sudech po bourbonu, jenž jsou využívány pro svůj výjimečný aromatický potenciál. Právě proto jeho komplexní chuť a osobitá vůně předčí očekávání i těch nejnáročnějších milovníků rumu.

 

RON PRESTIGIO 21, stáčený do ručně šaržovaných lahví s unikátním designem, je důkazem toho, že kvantita rozhodně neznamená kvalitu. Na českém trhu se poprvé objevuje v roce 2017, a to v omezeném počtu. Dominikánská republika, kterou objevitel Kryštof Kolumbus nazval rájem na zemi, se dlouhodobě řadí k nejlepším místům s tradicí výroby rumů, ale i doutníků.
Karibská oblast je známá především coby producent té nejkvalitnější cukrové třtiny, neboť subtropické podnebí s vysokou vlhkostí velmi svědčí jejímu pěstování. A to je dokonalým předpokladem výroby a bezmála zárukou, že výsledkem bude ten nejjemnější rum. Říká se, že pokud si připíjíte dominikánským rumem, připíjíte si tou největší kvalitou.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.