magazín

Lívance bez výčitek? Přinášíme vám recept!

Lívance bez výčitek? Přinášíme vám recept!

Mlsání bez výčitek? Zkuste lívance z ovesných vloček!

Na jednu porci budete potřebovat:

glass-of-milk-splashing-e1412715026750

100 ml mléka

 

egg

1 vejce

 

Salt_shaker_on_white_background

 

špetku soli

 

full.images 50g jemných ovesných vloček

 

  1. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku vyšleháme tuhý sníh.
  2. Zbylé suroviny kromě bílku smícháme dohromady.
  3. Opatrně vmícháme vyšlehaný bílek – pokud máte těsto příliš řídké, můžete přidat trochu špaldové mouky
  4. Smažíme na rozpálené pánvi na kapce oleje – možno smažit i „na sucho“ – opékáme dozlatova – cca 2 min. z každé strany
  5. Podáváme buď s marmeládou, medem, oříšky nebo posypané třtinovým skořicovým cukrem.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.